Om Olskrokens Torg

En gång i tiden var Olskroken och området ikring Göteborgs butikstätaste område, med en sprudlande och livfylld miljö i hela området med alla sidogator. En stor del av detta förstördes totalt när Olskroken byggdes om under 80-talet, där man istället försökte dra handeln till centrala Nordstaden och Femmanhuset. Det här tror vi var ett katastrofalt dåligt beslut som förändrade atmosfären i området på oanade sätt. Målet med Olskrokens Torg är att försöka vrida klockan tillbaka litet, och få boende i området att lära känna alla sina handlare litet bättre, och tillsammans med dem stärka Olskroken. Vi som bygger siten bor själva i området och våra hjärtan brinner för detta.

Siten Olskrokens Torg är tänkt att fungera som en samlingspunkt för både handlare och boende vid eller nära Olskrokstorget. Här kan handlare presentera sig själva och vad de har att erbjuda, samtidigt som boende kan hitta specialerbjudanden på god mat och fina varor, och läsa om hur man kontaktar eller hittar till de olika handlarna.

Vi som ligger bakom mötesplatsen ser det som oerhört viktigt att den lokala, nära handeln stöds, eftersom det skapar en rik, trygg och sprudlande stadsdel, full av liv. Ju mer vi rör oss i vår egen stadsdel, desto intressantare, roligare och tryggare blir den. Och ju mer vi stödjer våra lokala handlare, desto rikare blir våra vardagsliv.

Redbergsvägen, vy ner mot Olskrokstorget, 1967

Tillsammans bygger vi upp en gemenskap, en trygg miljö där vi trivs och kan leva, med möten och kontakt mellan människor. Tillsammans bygger vi upp en frisk, välmående stadsdel med ett aktivt torg, fullt av spännande händelser, smaker, dofter och möjligheter.

Gå med i vår gemenskap. Hjärtligt välkommen till ditt och vårt torg!